Franse salade
Deze frisse, knapperige salade met sperziebonen, rode ui en ei is een echte klassieker. Hij is gezond én snel en makkelijk te bereiden. Serveer het als bijgerecht of als lichte maaltijdsalade voor het sporten.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 rode ui
- 100 gram sperziebonen
- 2 tomaten
- 2 eieren
- 6 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 teen knoflook
- 200 gram gemengde sla
- peper
- 50 gram zachte kaas
Bereiding
Snijden
Snijd de ui in dunne ringen en de sperziebonen doormidden. Was de tomaten en snijd ze in partjes.
In de pan
Kook de sperziebonen net gaar in 10 minuten. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan. Kook de 2 eieren hard in ongeveer 10 minuten. Pel ze en snijd ze in partjes.
Dressing en serveren
Meng de olijfolie en balsamicoazijn. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de dressing. Meng de sla, ui, sperziebonen, tomaat, dressing en peper in een schaal. Kruimel de zachte kaas erover en leg de partjes gekookte ei op de salade.
Tip!
De salade is extra lekker met tonijn op water (blikje van 200 gram) erbij. Dit bevat wel zout. Serveer deze salade op een zomerse dag ook eens als maaltijdsalade met een stukje volkoren stokbrood erbij.
Interessant voor jou
Radijssalade
Zin in een andere lichte salade? Deze radijssalade is lekker zomers en licht. Heerlijk als bijgerecht of voor op een warme zomeravond.Frisse pastasalade
Deze frisse pastasalade is lekker voedzaam en staat snel op tafel. Ideaal voor op een warme dag of wanneer je haast hebt.Salade met avocado, zalm en garnalen
Hou jij van salades? Dan moet je dit recept met avocado, zalm en garnalen zeker geprobeerd hebben.