Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ​1 rode ui
  • 100 gram sperziebonen
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram gemengde sla
  • peper
  • 50 gram zachte kaas

Bereiding

Snijden

Snijd de ui in dunne ringen en de sperziebonen doormidden. Was de tomaten en snijd ze in partjes.

In de pan

Kook de sperziebonen net gaar in 10 minuten. Giet ze af en spoel ze af onder de koude kraan. Kook de 2 eieren hard in ongeveer 10 minuten. Pel ze en snijd ze in partjes.

Dressing en serveren

Meng de olijfolie en balsamicoazijn. Maak de knoflook schoon en pers deze uit boven de dressing. Meng de sla, ui, sperziebonen, tomaat, dressing en peper in een schaal. Kruimel de zachte kaas erover en leg de partjes gekookte ei op de salade.

Tip!

De salade is extra lekker met tonijn op water (blikje van 200 gram) erbij. Dit bevat wel zout. Serveer deze salade op een zomerse dag ook eens als maaltijdsalade met een stukje volkoren stokbrood erbij.