Kun je de plek in het hart waar ernstige hartritmestoornissen ontstaan wegstralen?
Onderzoekers zoeken proefpersonen met een hartaandoening die zorgt voor ernstige hartritmestoornissen die vaker terugkomen. Zij willen weten hoe goed radio-ablatie (bestralen van het hart) werkt als behandeling. Door je deelname help je mee bij de zoektocht naar een betere behandeling voor hartritmestoornissen.
Doel van het onderzoek
Bij ernstige hartritmestoornissen is snel ingrijpen belangrijk. Zo kunnen artsen plotseling hartfalen en overlijden mogelijk voorkomen. De medicijnen en behandelingen die nu worden gebruikt, voorkomen soms niet dat de hartritmestoornissen terugkomen. Een behandeling met deze nieuwe radio-ablatie is mogelijk beter en veiliger. Hierbij bestraalt de arts het deel van het hart waarin de problemen ontstaan met een bestralingsapparaat. De gewenste resultaten zijn:
- een daling in het aantal hartritmestoornissen;
- een daling in het gebruik van medicijnen om hartritmestoornissen te voorkomen;
- een verbetering in de kwaliteit van leven bij patiënten.
De onderzoekers
Het onderzoek wordt uitgevoerd door Pieter Postema. Hij is een cardioloog gespecialiseerd in het behandelen van hartritmestoornissen. Hij richt zich op het behandelen van ernstige hartritmestoornissen.
Dit krijg je ervoor terug
Door jouw deelname hopen de onderzoekers dat je ritmestoornissen afnemen. Mogelijk kunnen ze je medicijnen tegen de ritmestoornissen verlagen en verbetert je kwaliteit van leven. Verder wordt je gezondheid tijdens het onderzoek extra goed in de gaten gehouden door de controles. Ook help je onderzoekers om meer te leren over radio-ablatie als behandeling bij hartritmestoornissen. Zo help jij bij de zoektocht naar een betere behandeling voor de toekomst.
Tot slot krijg je een reiskostenvergoeding voor je bezoek aan het ziekenhuis voor het onderzoek.