Verkleinen kans op een hersenbloeding
Dit onderzoek richt zich op patiënten met een hersenaneurysma. Dit is een uitstulping in een bloedvat van de hersenen. De onderzoekers hebben patiënten nodig om een nieuwe aanpak in de behandeling te testen. Die moet de kans op een hersenbloeding verkleinen.
Doel van het onderzoek
Een hersenaneurysma is een verwijding in een bloedvat in de hersenen. De wand rekt uit en wordt zwakker. Dit verhoogt de kans dat het bloedvat scheurt en er een hersenbloeding ontstaat. Het team van Mervyn Vergouwen onderzoekt of medicijnen (aspirine en strengere bloeddrukbehandeling) de kans verkleinen dat een hersenaneurysma groeit of barst.
Over de onderzoeker
Mervyn Vergouwen is als vasculair neuroloog gespecialiseerd in de zorg voor patiënten met een ongebarsten hersenaneurysma of een subarachnoïdale bloeding. Hij volgde zijn opleiding tot neuroloog in het AMC in Amsterdam, waar hij promoveerde op onderzoek naar subarachnoïdale bloedingen. In Toronto specialiseerde hij zich in de zorg voor patiënten met een herseninfarct of hersenbloeding.
Sinds 2011 werkt hij als neuroloog in het UMC Utrecht. Hij begeleidt promovendi en ontving meerdere onderzoekssubsidies, zoals een Dekkerbeurs van de Hartstichting. Ook is hij medisch adviseur van het Hersenaneurysma Patiënten Platform (HPP).
Let op! Deze onderzoeker zoekt alleen deelnemers die een hersenaneurysma hebben.
Praktische informatie
- De coördinatie van het onderzoek is vanuit het UMC Utrecht. Meerdere ziekenhuizen doen mee: UMC Utrecht, AMC, ErasmusMC, HMC, Elisabeth Tweesteden Ziekenhuis, Radboudumc en UMC Groningen.
- Er zijn deelnemers nodig tot 2026.
Dit krijg je ervoor terug
De onderzoekers hopen dat de nieuwe manier van behandelen een bloeding uit een hersenaneurysma voorkomt. Dit kan van levensbelang zijn voor patiënten met een hersenaneurysma. Jij helpt hieraan mee door mee te doen aan dit onderzoek!
Meedoen of meer weten?
Heb je interesse in dit onderzoek? Vul dan het formulier in. Hiermee laat je weten dat je interesse hebt of kun je de onderzoeker nog wat vragen stellen. Je zit nog nergens aan vast.