Frambozen trifle met granola
Op zoek naar een feestelijk nagerecht? Met deze frambozen trifle met granola steel jij de show! Het is een leuke én gezonde afsluiter van het kerstdiner of een ander bijzonder etentje.
Ingrediënten
Voor 4 personen
Voor de granola
- 120 gram havermout fijne vlokken;
- 8 gram cacao;
- 12 gram honing;
- 1 eetlepel olie.
Voor de trifle
- 300 gram Griekse yoghurt 0% of magere kwark;
- 125 gram verse frambozen;
- 125 gram diepvriesframbozen;
- 20 gram honing.
Verder nodig
- 4 glazen;
- magnetron;
- oven.
Bereiding
Maak de granola
Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor de granola. Zet het mengsel ongeveer 8 minuten in de oven. Check de granola tussendoor regelmatig. Soms is de granola eerder klaar.
Pureer de frambozen
Ontdooi de diepvriesframbozen in een bakje in de magnetron. Pureer het daarna met een vork en voeg de honing toe. Laat het mengsel daarna afkoelen.
Bouw de trifles
Pak 4 mooie glazen. Schep hier eerst een beetje granola in. Doe daarna een schep Griekse yoghurt of kwark over de granola. Hier schep je een laagje frambozenpuree overheen. Eindig met nog een laagje Griekse yoghurt of kwark. Leg wat verse frambozen op de trifles om het helemaal af te maken.
Tip!
Heb je geen magnetron? Leg het diepvriesfruit de avond van te voren in de koelkast. Zo kan het alvast ontdooien.
Interessant voor jou
Frambozenbrownies
Ben jij een grote chocolade-fan? Zet deze frambozenbrownies dan ook op jouw baklast. Lekker als tussendoortje of als nagerecht!Romige rijst met peren en honing
Deze romige rijst met peren en honing is onweerstaanbaar! De combinatie van peer, honing, vanille en kaneel maken dit tot een hemels nagerecht.Chocolademousse met fruit
Echt even genieten? Probeer dan deze overheerlijke chocolademousse met vers fruit. Lekker, maar met een gezonde twist!