Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen

Voor de granola

  • 120 gram havermout fijne vlokken;
  • 8 gram cacao; 
  • 12 gram honing;
  • 1 eetlepel olie.

Voor de trifle

  • 300 gram Griekse yoghurt 0% of magere kwark;
  • 125 gram verse frambozen;
  • 125 gram diepvriesframbozen;
  • 20 gram honing.

Verder nodig

  • 4 glazen;
  • magnetron;
  • oven.

Bereiding

Maak de granola

Verwarm de oven voor op 170 graden. Meng alle ingrediënten voor de granola. Zet het mengsel ongeveer 8 minuten in de oven. Check de granola tussendoor regelmatig. Soms is de granola eerder klaar.

Pureer de frambozen

Ontdooi de diepvriesframbozen in een bakje in de magnetron. Pureer het daarna met een vork en voeg de honing toe. Laat het mengsel daarna afkoelen. 

Bouw de trifles

Pak 4 mooie glazen. Schep hier eerst een beetje granola in. Doe daarna een schep Griekse yoghurt of kwark over de granola. Hier schep je een laagje frambozenpuree overheen. Eindig met nog een laagje Griekse yoghurt of kwark. Leg wat verse frambozen op de trifles om het helemaal af te maken.

Tip!

Heb je geen magnetron? Leg het diepvriesfruit de avond van te voren in de koelkast. Zo kan het alvast ontdooien.