Gegrilde champignons
Probeer dit lekkere recept eens uit op de grill. Met maar 5 ingrediënten zet je snel een verfijnd gerecht op tafel. Deze gegrilde champignons zijn lekker als voor- of bijgerecht.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 500 gram (reuze)champignons
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teen knoflook
- 4 takjes basilicum
- 1 eetlepel citroensap
Bereiding
Verwarm de grill voor op de hoogste stand.
Grill de champignons
Borstel de champignons en smeer ze in met wat olie. Leg ze op een bakplaat dicht onder de grill. Grill elke kant ongeveer 4 minuten. Zorg dat ze niet te bruin kleuren.
De dressing
Hak de blaadjes van 3 takjes basilicum fijn. Meng de rest van de olie met de fijngehakte basilicum. Pers de knoflookteen uit boven de olie.
Serveren
Leg de gegrilde champignons op een (voorverwarmde) schotel. Druppel er een beetje citroensap op en bestrijk ze met de knoflook-basilicumolie. Garneer de schotel met een paar basilicumblaadjes.
Interessant voor jou
Tonijn op toast
Ook dit recept is heerlijk als voorgerecht, voedzaam tussendoortje of verantwoorde snack op de borrelplank.Broodjes met avocado-hummus
Trek in een lekkere, gezonde lunch? Deze broodjes met avocado-hummus zijn voedzaam en makkelijk te bereiden.Vegetarische omeletwraps
Met dit lekkere recept kun je eindeloos variëren met de toppings. Het is snel klaar, vegetarisch en lekker.