Vegetarische omeletwraps
Deze omeletwraps zijn om je vingers bij af te likken. Ook zijn ze voedzaam en gezond. Je vult ze met groenten en rauwkost naar keuze, afhankelijk van wat je lekker vindt. Kortom: een feestje op je bord!
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 3 middelgrote eieren
- 2 eetlepels halfvolle melk
- bieslook, kerrie, knoflookpoeder of paprikapoeder
- 2 theelepels olijfolie
- een halve ui
- 50 gram hüttenkäse
- 6-8 snoeptomaatjes
- 1 handvol babyspinazie
Bereiding
De omelet
Klop de eieren samen met de halfvolle melk in een kom. Voeg hier wat fijngesneden bieslook, peper, knoflookpoeder, kerrie of paprikapoeder aan toe. Meng het tot een glad, gelijkmatig geheel.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Giet het eiermengsel in de pan. Bak het ei 2 minuten aan tot het stolt. Keer het ei om en bak de andere zijde ook 2 minuten. Controleer of de omelet gaar is en leg deze apart.
De vulling
Snijd de ui in ringen en fruit deze in een koekenpan totdat ze zacht zijn. Snijd de tomaatjes in plakjes. Verdeel de hüttenkäse, snoeptomaatjes, gefruite uienringen en babyspinazie over de omelet. De hüttenkäse kan op smaak gebracht worden met de eerder genoemde kruiden.
Serveren
Vouw de omelet dicht tot een wrap en serveer hem direct. Je kunt de wrap ook dichtrollen en in kleine stukjes snijden.
Tip!
Is het een speciale gelegenheid? Snijd de wraps in kleine stukjes en steek er feestelijke prikkers in. Serveer ze als borrelhapjes.
Interessant voor jou
Mexicaanse wraps
Breng het zonnetje in huis met deze Mexicaanse torillawraps uit de oven. Ze zitten bomvol peulvruchten en groenten. Lekker gezond dus!Gegrilde champignons
Met maar 5 ingrediënten staat dit simpele gerecht zó op tafel. Het is ook nog eens lekker én gezond.Broodjes met avocado-hummus
Op zoek naar een lekkere lunch? Deze broodjes met avocado-hummus zijn een echte traktatie voor je smaakpapillen.