Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 grote uien
  • 4 wortels
  • 2-4 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 bosuitjes
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • zwarte peper
  • 2 liter water

Bereiding

Snijden

Snijd de uien, wortels, bleekselderij, prei en bosuitjes in grove stukken.

Braden

Verhit de olijfolie in een grote soeppan. Braad de groenten ongeveer 10 minuten op laag vuur, tot ze zacht zijn. 

Koken

Voeg 2 liter water toe aan de groenten. Voeg ook 4 teentjes knoflook, 1 takje tijm, 2 blaadjes laurier en zwarte peperkorrels toe.

Laat de bouillon 1,5 tot 2 uur zachtjes sudderen op een laag vuur. Giet de bouillon af door een fijne zeef in een grote pan.

Tip!

Vries de bouillon in voor een later moment. Zo blijft het tot 3 maanden houdbaar. In de koelkast kan je de bouillon tot 2 dagen bewaren.