Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ​1 eetlepel olijfolie
  • 1 fijngehakte ui
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel allspice
  • 1 groene peper in dunne ringen
  • 1 blik tomaten in blokjes à 400 gram
  • 1 blik kikkererwten à 400 gram (zonder toegevoegd zout of suiker)
  • 1 liter visbouillon (met minder zout)
  • 500 gram stevige witvisfilets, zoals roodbaars, brasem, zeebaars of koolvis
  • 60 gram volkoren couscous
  • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse munt
  • 2 eetlepels magere of halfvolle yoghurt
  • volkoren pitabrood of stokbrood

Bereiding

Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui op matig vuur in 3 minuten zacht en goudgeel. Voeg de specerijen en de peper toe. Bak de specerijen in een minuut of 2 tot ze gaan geuren. Voeg de tomaten en visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten op een laag vuur zacht koken.

Snijd de vis in grote stukken. Voeg de vis en kikkererwten toe en kook ze in 5 minuten net gaar. Haal de pan van het fornuis. Voeg de couscous toe en doe de deksel op de pan. Laat de pan 10 minuten staan.

Serveren

Doe de soep in een kom. Garneer deze met een halve eetlepel yoghurt, peterselie en munt. Serveer de soep met een stukje volkoren stokbrood.

Tip!

Vervang de theelepel allspice door ½ tl gemalen kaneel, ¼ tl gemalen kruidnagel of ¼ tl gemalen nootmuskaat.