Pikante vissoep met tomaat
Vis met een twist: dat is deze pittige soep. Met couscous, yoghurt, komijn, koriander en andere verse kruiden is de soep goed gevuld. Probeer het zelf met dit lekkere recept.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 fijngehakte ui
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel allspice
- 1 groene peper in dunne ringen
- 1 blik tomaten in blokjes à 400 gram
- 1 blik kikkererwten à 400 gram (zonder toegevoegd zout of suiker)
- 1 liter visbouillon (met minder zout)
- 500 gram stevige witvisfilets, zoals roodbaars, brasem, zeebaars of koolvis
- 60 gram volkoren couscous
- 1 eetlepel gehakte verse peterselie
- 1 eetlepel gehakte verse munt
- 2 eetlepels magere of halfvolle yoghurt
- volkoren pitabrood of stokbrood
Bereiding
Verhit de olie in een grote pan. Bak hierin de ui op matig vuur in 3 minuten zacht en goudgeel. Voeg de specerijen en de peper toe. Bak de specerijen in een minuut of 2 tot ze gaan geuren. Voeg de tomaten en visbouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 15 minuten op een laag vuur zacht koken.
Snijd de vis in grote stukken. Voeg de vis en kikkererwten toe en kook ze in 5 minuten net gaar. Haal de pan van het fornuis. Voeg de couscous toe en doe de deksel op de pan. Laat de pan 10 minuten staan.
Serveren
Doe de soep in een kom. Garneer deze met een halve eetlepel yoghurt, peterselie en munt. Serveer de soep met een stukje volkoren stokbrood.
Tip!
Vervang de theelepel allspice door ½ tl gemalen kaneel, ¼ tl gemalen kruidnagel of ¼ tl gemalen nootmuskaat.
Interessant voor jou
Uiensoep
Met dit recept tover je een heerlijk voorgerecht op tafel. Deze uiensoep is een klassieker uit de Franse keuken.Vegetarische pompoensoep
Deze soep is ideaal als voorgerecht of lunch op koude dagen. Het warmt je letterlijk en figuurlijk op van binnen!Groentebouillon
Bouillon is een goede basis voor iedere soep, maar ook lekker op zich. Deze smaakvolle bouillon is gezond én lekker.