Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 voorgekookte rode bieten
  • 2 schijven verse zachte geitenkaas 
  • 2 handjes gemengde sla of rucola 
  • 4 kerstomaatjes 
  • 1 eetlepel pijnboompitten 
  • een scheutje (extra vierge) olijfolie
  • een scheutje balsamicoazijn 

Bereiding

Snijd de rode bieten in dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs op 2 mooie borden. Dit betekent dat de plakken elkaar een beetje overlappen. Verkruimel daarna over elk bord een schijfje geitenkaas.

Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze bruin kleuren. Schud ze tijdens het roosteren goed om, zodat ze niet zwart worden. 

Garneer de borden tot slot met de tomaatjes, sla en geroosterde pijnboompitten. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen om het af te maken.