Rode bietencarpaccio met geitenkaas
Op zoek naar een lekker voorgerecht? Deze rode bietencarpaccio met geitenkaas valt vast goed in de smaak! Dit gerecht is bijzonder, maar toch eenvoudig om te maken. Ideaal, toch?
Ingrediënten
Voor 2 personen
- 2 voorgekookte rode bieten
- 2 schijven verse zachte geitenkaas
- 2 handjes gemengde sla of rucola
- 4 kerstomaatjes
- 1 eetlepel pijnboompitten
- een scheutje (extra vierge) olijfolie
- een scheutje balsamicoazijn
Bereiding
Snijd de rode bieten in dunne plakken. Leg de plakken dakpansgewijs op 2 mooie borden. Dit betekent dat de plakken elkaar een beetje overlappen. Verkruimel daarna over elk bord een schijfje geitenkaas.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan totdat ze bruin kleuren. Schud ze tijdens het roosteren goed om, zodat ze niet zwart worden.
Garneer de borden tot slot met de tomaatjes, sla en geroosterde pijnboompitten. Druppel er wat olijfolie en balsamicoazijn overheen om het af te maken.
Interessant voor jou
Tonijn op toast
Dit hartige hapje is een lekker en verantwoord tussendoortje. Het is ook ideaal als voorgerecht!Kruidige tomaten-groentesoep
Trek in een soepje? Deze kruidige tomaten-groentesoep is lekker, gezond én vegetarisch.Vegetarische linzenburgers
Zoek je nog zo'n lekker vegetarisch recept? Probeer dan deze vegetarische linzenburgers!