Vegetarische linzenburgers
Minder vlees eten is goed voor je gezondheid. Met deze vegetarische linzenburgers is dit een makkie! Peulvruchten zijn prima vleesvervangers en ook nog eens erg lekker. Probeer dit recept voor vegetarische linzenburgers en ontdek het zelf.
Ingrediënten
Voor 4 burgers
- 400 gram linzen uit blik, zonder toegevoegd zout;
- 1 uitje;
- 1 teen knoflook;
- 1 theelepel komijnpoeder;
- 1 theelepel kerriepoeder;
- 1 theelepel paprikapoeder;
- peper naar smaak;
- 40 gram paneermeel of havermout;
- 1 ei;
- scheutje (olijf)olie.
Benodigdheden
- staafmixer.
Bereiding
Bereid de ingrediënten
Spoel eerst de linzen af. Laat ze uitlekken in een vergiet of zeef. Pel de ui en knoflook en hak ze fijn. Bak de ui en knoflook daarna glazig in een koekenpan. Voeg de kruiden toe en bak deze even mee. Voeg tot slot de linzen toe en bak deze even mee.
Maak de burgers
Doe het linzenmengsel in een kom met het ei. Voeg ook het paneermeel of de havermout toe. Pureer het mengsel met een staafmixer. Het hoeft niet helemaal glad te zijn, er mogen nog wat grove stukken in zitten. Maak daarna 4 platte burgers en zet ze minimaal een half uur in de koelkast. Bak de linzenburgers daarna aan beiden kanten bruin. Dit duurt ongeveer 4 minuten per kant.
Serveren
Je kunt de vegetarische linzenburgers serveren met gebakken aardappeltjes en groenten. Of eet ze op een volkorenbol met sla, komkommer, tomaat en zelfgemaakte guacamole.
Tip!
Eet je helemaal geen dierlijke producten? Dun kun je het ei weglaten. Mogelijk vallen de burgers dan wat sneller uit elkaar. Ei werkt namelijk als een soort plakmiddel.
Wist je dat...
peulvruchten, zoals linzen, boordevol goede voedingsstoffen zitten? Bijvoorbeeld eiwitten, vezels, ijzer, vitamine B1 en vitamine B6. Peulvruchten zijn ook nog eens goed voor hart- en bloedvaten. Ze helpen het LDL-cholesterol te verlagen.
Interessant voor jou
Vegetarische omeletwraps
Zoek je nog zo'n lekker vega recept? Probeer dan deze omeletwraps. Je vult de wraps met groenten naar keuze voor iedere keer een verrassende maaltijd.Geroosterde bloemkool met dip
Staat er een barbecue op de planning? Dan mag deze geroosterde bloemkool met knoflook-yoghurt dip niet ontbreken. Lekker én vegetarisch!Rode bietencarpaccio met geitenkaas
Een goed diner begint met een lekker voorgerecht. Deze rode bietencarpaccio met geitenkaas is bijzonder, maar wel eenvoudig om te maken.