Bijna 3 miljoen euro aan Dekkerbeurzen voor topwetenschappers
De Hartstichting kent 4 Dekkerbeurzen toe aan 6 topwetenschappers met een totale waarde van bijna 3 miljoen euro. Met deze persoonlijke onderzoeksbeurzen kunnen zij de komende jaren baanbrekend onderzoek doen naar hart- en vaatziekten.
Strenge selectie
De Dekkerbeurzen zijn toegekend aan onderzoekers van het Erasmus MC, Maastricht UMC+, UMC Utrecht, LUMC en de TU Eindhoven.
De selectieprocedure voor een Dekkerbeurs is streng: er wordt gekeken naar de kwaliteit van de onderzoeker én de kwaliteit van het onderzoek. Met de beurzen stelt de Hartstichting de onderzoekers in staat om zich langdurig bezig te houden met wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten. Daarmee kunnen ze een volgende stap in hun carrière als onderzoeker maken. De Dekkerbeurs helpt hen een eigen onderzoekslijn op te zetten en uit te bouwen.
Sneller oplossingen voor patiënten
Wetenschappelijk onderzoek is hard nodig om te voorkomen dat mensen overlijden of ziek en steeds zieker worden door hart- en vaatziekten. Met haar persoonsgebonden Dekkerbeurzen probeert de Hartstichting daarom toptalent aan het hart- en vaatziektenonderzoek te verbinden.
Jasper Brugts
Prof. dr. Jasper Brugts, Erasmus MC, gaat bestuderen hoe iedereen met hartfalen de juiste medicijnen kan krijgen met de inzet van digitale hulpmiddelen.
Roel Meiburg & Uyen Chau Nguyen
Dr. Roel Meiburg, TU Eindhoven, en dr. Uyen Chau Nguyen, Maastricht UMC+, gaan met behulp van "digitale tweelingen van het hart" onderzoeken hoe zij hartfalen behandelingen kunnen verbeteren.
Monique Jongbloed
Prof. dr. Monique Jongbloed, LUMC, gaat onderzoek doen om hartritmestoornissen bij aangeboren hartafwijkingen beter te kunnen opsporen en behandelen.
Marijn Peters & Mats Vervoorn
Dr. Marijn Peters, TU Eindhoven, en drs. Mats Vervoorn, UMC Utrecht, gaan samen onderzoeken of zij voor kinderen met hartafwijkingen een donorhartklep kunnen ontwikkelen die levenslang meegaat.