Bananenbrood
Dit bananenbrood is een lekker en voedzaam tussendoortje. De rijpe bananen zorgen voor een natuurlijke, zoete smaak. Wissel de ingrediënten af om iedere keer een verrassend bananenbrood te maken. Wat dacht je van noten, zaden, pitten of gedroogde vruchten?
Ingrediënten
- 150 gram havermout
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels bakpoeder
- 3 rijpe bananen
- 2 eieren
- 1 scheutje halfvolle melk
- 1 eetlepel olie
Overige benodigdheden
- beslagkom
- cakevorm of bakblik
- staafmixer
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.
Maak het beslag
Doe de havermout in een maatbeker. Mix het met de staafmixer tot havermeel. Voeg hier de kaneel en het bakpoeder aan toe. Roer dit goed door elkaar.
Doe de bananen, eieren en melk in een beslagkom. Pureer het geheel met de staafmixer. Voeg het havermoutmengsel toe aan het bananenmengsel en roer dit goed door elkaar.
Voeg hier de noten, pitten en gedroogde vruchten naar eigen smaak aan toe. Roer het beslag tot alle ingrediënten goed verdeeld zijn.
Bakken maar
Vet een cakevorm of bakblik in met neutraal smakende olie. Giet het beslag erin. Bak het bananenbrood ongeveer 45-60 minuten in de voorverwarmde oven. Test of het brood gaar is door een satéprikker in het midden te steken. Als deze er schoon uitkomt, is het brood gaar.
Laat het bananenbrood afkoelen en snijd het in plakjes.
Tip!
Voeg ongezouten noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, rozijnen of gedroogd fruit toe voor de variatie.
Interessant voor jou
Bananenpannenkoekjes
Heb je nog meer rijpe bananen liggen? Probeer dan ook eens deze heerlijke bananenpannenkoekjes.Appelmuffins
Trek in wat anders? Deze heerlijke appelmuffins zijn een voedzaam en gezond tussendoortje.Worteltaart
Maak een lekkere, gezonde worteltaart met hazelnoten, sinaasappel en koekkruiden. Dit recept is perfect voor elke feestelijke gelegenheid.