Appelmuffins
Deze appelmuffins zijn gezond en geven een verzadigd gevoel. Hierdoor zijn het smakelijke en voedzame tussendoortjes. De combinatie van appel en kaneel is extra lekker!
Ingrediënten
Voor ± 6 muffins
- 1 appel (115 gram)
- 125 gram volkoren (tarwe)meel
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 theelepel kaneel
- klein snufje zout
- 3 eetlepels / 30 gram vloeibare margarine
- 2 eieren, geklutst
- 30 gram honing
- 1 theelepel vanille extract
Overige benodigdheden:
- beslagkom
- muffinvormpjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Maak het beslag
Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Meng het (volkoren) meel met het bakpoeder, kaneel en zout. Voeg vervolgens de vloeibare margarine, geklutste eieren, de honing en het vanille extract toe. Roer de appelblokjes er voorzichtig doorheen. Zorg dat het beslag gelijkmatig verdeeld is.
Bak de muffins
Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Doe ze niet te vol, want ze zullen nog een stukje rijzen. Bak de muffins 15 minuten in de voorverwarmde oven.
Interessant voor jou
Havermoutwafels
Op zoek naar meer inspiratie? Deze havermoutwafels zijn een feestje bij het ontbijt of gewoon tussendoor.Bananenbrood
Heb je nog rijpe bananen liggen? Probeer dan eens dit bananenbrood. Lekker voor bij de koffie of thee!Bananenpannenkoekjes
Op zoek naar een feestelijk ontbijt of tussendoortje? Deze bananenpannenkoekjes vallen vast goed in de smaak.