Havermoutwafels
Deze havermoutwafels zijn gezonde en lekkere tussendoortjes. Je kunt ze versieren met allerlei lekkere toppings, zoals yoghurt en fruit!
Ingrediënten
Voor ± 6 wafels
- 160 gram fijne havermout
- 2 theelepels bakpoeder
- 250 milliliter magere, halfvolle of plantaardige melk
- 75 gram magere, halfvolle of plantaardige yoghurt
- 0,5 theelepel vanille extract
- 2 eieren, geklutst
Overige benodigdheden
- wafelijzer
- staafmixer (optioneel)
Bereiding
Maak het beslag
Meng eerst de havermout met het bakpoeder. Voeg vervolgens de melk, yoghurt, het vanille-extract en de geklutste eieren toe. Roer het geheel tot een glad mengsel. Wil je het beslag gladder maken? Dan kan je een staafmixer gebruiken.
Bakken maar
Warm het wafelijzer op. Giet een lepel beslag in het opgewarmde wafelijzer. Bak de wafel in een paar minuten gaar. Voeg wat vers fruit toe als topping.
Tip!
Voeg een snufje kaneel toe aan het beslag voor een smaakvolle twist.
Dit gratis receptenboekje wil je hebben
Ons receptenboekje bevat heerlijke recepten die ook hartstikke gezond zijn. Vraag het receptenboekje direct aan!
Interessant voor jou
Notenbrood
Er gaat niets boven zelfgemaakt brood. Probeer deze variant boordevol gezonde zaden, noten en pitten.Haverrepen met blauwe bessen
Trek in een tussendoortje? Deze haverrepen met blauwe bessen zijn gezond en makkelijk voor onderweg.Bananenpannenkoekjes
Zoete trek? Probeer dan deze bananenpannenkoekjes. De rijpe bananen zorgen voor een natuurlijke, zoete smaak.