Notenbrood
Wat is er lekkerder dan een vers brood? Een vers, zelfgemaakt brood! Dit heerlijke exemplaar zit boordevol gezonde zaden, noten en pitten. Daardoor is het een super voedzaam tussendoortje.
Ingrediënten
Voor 1 brood (20 sneetjes)
- 75 gram amandelen
- 75 gram sesamzaad
- 75 gram zonnebloempitten
- 50 gram lijnzaad
- 75 gram pompoenpitten
- 50 gram volkorenmeel
- snufje kaneel of speculaaskruiden
- 3 eetlepels olie of vloeibare margarine, plus extra voor het invetten
- 1 handje gedroogde rozijnen
- 5 eieren
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Het deeg
Doe alle droge ingrediënten in een kom en roer het mengsel door. Voeg daarna de olie en de eieren 1 voor 1 toe. Meng het geheel goed.
Bakken en serveren
Vet een bak- of cakeblik in en schenk het beslag hierin. Bak het notenbrood 60 tot 70 minuten in de voorverwarmde oven. Laat het notenbrood afkoelen en snijd het daarna pas.
Interessant voor jou
Bananenbrood
Heb je nog wat rijpe bananen liggen? Maak dan dit recept voor bananenbrood. Het is een lekker tussendoortje, maar toch gezond.Paarse haverrepen met blauwe bessen
Deze haverrepen zijn ideaal voor onderweg. Ze bevatten zonnebloempitten, havermout en lekker veel fruit.Havermoutwafels
Deze havermoutwafels zijn lekker en gezond. Je versiert ze met lekkere toppings naar keuze.