Paarse haverrepen met blauwe bessen
Deze verrassende paars gekleurde haverrepen zijn heerlijke, voedzame tussendoortjes. Ideaal om mee te nemen tijdens een wandel- of fietstocht.
Ingrediënten
Voor 10 stuks
- 75 gram (bevroren) blauwe bessen
- 50 gram geroosterde zonnebloempitten
- 150 gram havermout
- 35 gram fruitpuree (appelmoes) of een halve geprakte banaan
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 tot 4 eetlepels water
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
Het beslag
Pureer de blauwe bessen in een keukenmachine met 2 eetlepels water. Meng de pitten met de havermout en de blauwe bessen-puree in een kom. Het mengsel krijgt een mooie paarse kleur.
Doe de fruitpuree of geprakte banaan en de olie bij het havermoutmengsel. Meng dit goed door elkaar. Is het mengsel nog te droog? Doe er dan de 2 eetlepels water bij.
Bakken
Giet het mengsel in een ovenschaal bekleed met bakpapier. Verdeel het mengsel over de vorm. Druk het goed aan met de bolle kant van een lepel. Bak de de repen 25 tot 30 minuten in de oven.
Serveren
Snijd de koek in repen van 2 centimeter en wikkel er een mooi papiertje om. Je kunt er ook vierkante blokjes van snijden. Serveer deze bij de thee of koffie. Het is ook lekker om de restjes te verkruimelen over de yoghurt.
Tip!
Eet je een haverreep als tussendoortje? Let dan op de extra calorieën die je daarmee binnenkrijgt.
Interessant voor jou
Bananenpannenkoekjes
Heb je nog wat rijpe bananen liggen? Tover dan deze bananenpannenkoekjes op tafel. Ze zijn lekker én verantwoord.Notenbrood
Met dit recept maak je je eigen notenbrood. Het is lekker voedzaam dankzij de gezonde zaden, noten en pitten.Worteltaart
Geniet van deze gezonde worteltaart met hazelnoten, sinaasappel en koekkruiden. Ideaal voor een speciale gelegenheid of gewoon als tussendoortje.