Bananenpannenkoekjes
Deze bananenpannenkoekjes zijn ideaal als je nog wat rijpe bananen hebt liggen. Extra leuk aan dit recept: je kunt variëren met de ingrediënten voor een afwisselende twist.
Ingrediënten
Voor 6 pannenkoekjes of 2 personen
- 1 rijpe banaan
- 1 ei
- 75 gram volkoren meel
- ½ tl bakpoeder
- Vloeibare margarine om in te bakken
Optioneel
- In het beslag: kaneel
- Als topping: fruit, yoghurt, noten
Bereiding
Maak het beslag
Prak de banaan tot een glad mengsel. Kluts het ei en voeg het samen met het bakpoeder en het volkoren meel toe. Mix het mengsel tot een glad geheel.
Bakken maar
Verhit een beetje vloeibare margarine in een koekenpan. Schep met een eetlepel 3 pannenkoekjes in de pan. Ze mogen wat dikker zijn. Je kunt ongeveer 6 pannenkoekjes maken.
Bak de pannenkoekjes op middelhoog vuur. Draai ze pas om als ze aan de bovenkant bijna helemaal droog zijn. Bak de andere kant ook nog ongeveer 1 à 2 minuten. De pannenkoekjes horen aan beide kanten goudbruin te zijn.
Serveren
Je kunt de pannenkoekjes versieren met yoghurt, fruit en noten.
Interessant voor jou
Havermoutwafels
Zin om nog meer te bakken? Probeer dan deze havermoutwafels. Ze zijn lekker als ontbijt of tussendoortje.Haverrepen met blauwe bessen
Deze haverrepen met blauwe bessen zijn gezond, lekker en snel te maken. Het ideale tussendoortje voor onderweg!Bananenbrood
Heb je bananen over? Probeer dan ook dit bananenbrood. De rijpe bananen maken dit tot een lekker zoet tussendoortje.