Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 3 personen.

  • 3 trostomaten 
  • 1 bol mozzarella 
  • verse basilicumblaadjes 
  • ½ eetlepel extra vierge olijfolie 
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn 
  • versgemalen zwarte peper 

Bereiding

Snijden

Snijd de tomaten in flinke plakken en de mozzarella in wat dunnere plakken.  

Garneren

Leg de tomaat en mozzarella om en om op een bord, zodat de plakken elkaar deels overlappen. Scheur vervolgens wat verse basilicumblaadjes af en verdeel deze over de salade. 

Serveren

Druppel wat olijfolie en azijn over de salade en maal er nog wat verse peper over. Genieten maar!

Variatietip

Ook erg lekker met een theelepel geroosterde pijnboompitjes eroverheen.

Hartgezonde keuze

Wist je dat in mozzarella minder verzadigd vet en zout zit dan in veel andere kazen? Dat is beter voor je hart!