Mini-pizza van aubergine
Pizza ongezond? Nee hoor! Deze feestelijke versie van aubergine, tomaat, kaas en basilicum kan er prima mee door. Heerlijk als hapje op een gezonde borrelplank of als gerecht voor een buffet of tapasavond.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 (lange) aubergines
- 2 vleestomaten
- 1 teentje knoflook
- 1 bolletje mozzarella
- olijfolie
- peper
- verse basilicum
Bereiding
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius. Snijd de aubergine in gelijke plakken, ongeveer 12 stuks. Doe hetzelfde met de tomaat en de mozzarella. Pers de knoflook. Meng 2 eetlepels olijfolie met peper en de knoflook. Bestrijk de plakken aubergine met het oliemengsel.
Grillen
Verhit de grillpan. Grill de aubergineplakken 2 tot 3 minuten per kant. Beleg elke plak aubergine met een plakje tomaat en kaas.
Bakken
Bak de aubergine met tomaat en kaas in 10-20 minuten af. Zorg dat de kaas gesmolten is. Was de blaadjes basilicum en garneer hier de mini-pizza's mee.
Interessant voor jou
Vitello tonnato
Dit Italiaanse voorgerecht is een echte klassieker. Het recept is makkelijk te maken en ziet er indrukwekkend uit. Het is ook nog eens erg lekker.Volkorenpasta met kokkels
Deze pasta met vis is een feestje op je bord. Dit recept is bedacht door chef-kok Edwin Vinke. Het is een toprecept, maar is toch makkelijk te bereiden.Volkoren plaatpizza
Pizza-fans opgelet! Met dit recept tover je een heerlijke volkoren plaatpizza op tafel. Deze bevat lekker veel groenten en mozzarella.