Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

Voor de kokkels met saus

  • ½ kilo kokkels
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • een scheutje witte wijn
  • ½ teentje knoflook
  • 1 sjalotje
  • ¼ rood pepertje
  • ¼ bosje lavas
  • ¼ bosje bieslook 

Voor het zelf maken van de pasta

  • 200 gram volkorenmeel
  • snufje zout
  • 2 eieren
  • 1 eierdooier
  • scheutje olijfolie

Tip! Je kunt ook 200 gram volkorenpasta nemen en bereiden zoals op de verpakking staat.

Bereiding

De pasta

Doe voor het pastadeeg het volkorenmeel met het zout in de keukenmachine. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe. Kneed hier een flexibel deeg van en laat dit een paar uur rusten. Gebruik een pastamachine om de pasta te maken.

De saus

Snijd de knoflook, het sjalotje en de kruiden fijn. Fruit het sjalotje, het pepertje en de knoflook in wat olie. Voeg de kokkels toe en giet er een scheutje witte wijn bij. Doe een deksel op de pan. Kook de kokkels kort gaar tot ze net open staan.

Giet het kookvocht van de kokkels in een steelpannetje. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met ruim water. Doe wat zout en een goede scheut olijfolie in het water.

Serveren

Doe de pasta in een groot diep bord. Schep de kokkels erop en giet de saus er rijkelijk over. 

Over Edwin Vinke

Edwin Vinke is één van de topchefs die meedeed aan het Harten Diner op 7 oktober 2021. Deze Zeeuwse chef-kok behoort tot de top van Nederland. Hij runt samen met zijn vrouw restaurant de Kromme Watergang in Zeeuws-Vlaanderen. Het succesvolle restaurant met 2 Michelinsterren staat bekend om de heerlijke visgerechten en groenten uit eigen moestuin. Edwin: "Plezier, passie en perfectie vormen de basis van onze keuken."

Zwart-wit portretfoto van chefkok Edwin Vinke met zijn armen over elkaar.