Volkorenpasta met kokkels
Kook de sterren van de hemel met dit visgerecht van chef-kok Edwin Vinke! Edwin is chef-kok bij restaurant de Kromme Watergang, dat maar liefst 2 Michelinsterren heeft. Hoe leuk is het om zelf eens zo'n toprecept te maken?
Ingrediënten
Voor 2 personen
Voor de kokkels met saus
- ½ kilo kokkels
- 2 eetlepels kokosmelk
- een scheutje witte wijn
- ½ teentje knoflook
- 1 sjalotje
- ¼ rood pepertje
- ¼ bosje lavas
- ¼ bosje bieslook
Voor het zelf maken van de pasta
- 200 gram volkorenmeel
- snufje zout
- 2 eieren
- 1 eierdooier
- scheutje olijfolie
Tip! Je kunt ook 200 gram volkorenpasta nemen en bereiden zoals op de verpakking staat.
Bereiding
De pasta
Doe voor het pastadeeg het volkorenmeel met het zout in de keukenmachine. Voeg de eieren een voor een toe. Voeg op het laatst een scheutje olijfolie toe. Kneed hier een flexibel deeg van en laat dit een paar uur rusten. Gebruik een pastamachine om de pasta te maken.
De saus
Snijd de knoflook, het sjalotje en de kruiden fijn. Fruit het sjalotje, het pepertje en de knoflook in wat olie. Voeg de kokkels toe en giet er een scheutje witte wijn bij. Doe een deksel op de pan. Kook de kokkels kort gaar tot ze net open staan.
Giet het kookvocht van de kokkels in een steelpannetje. Voeg de kruiden en de kokosmelk toe. Kook ondertussen de pasta beetgaar in een pan met ruim water. Doe wat zout en een goede scheut olijfolie in het water.
Serveren
Doe de pasta in een groot diep bord. Schep de kokkels erop en giet de saus er rijkelijk over.
Over Edwin Vinke
Edwin Vinke is één van de topchefs die meedeed aan het Harten Diner op 7 oktober 2021. Deze Zeeuwse chef-kok behoort tot de top van Nederland. Hij runt samen met zijn vrouw restaurant de Kromme Watergang in Zeeuws-Vlaanderen. Het succesvolle restaurant met 2 Michelinsterren staat bekend om de heerlijke visgerechten en groenten uit eigen moestuin. Edwin: "Plezier, passie en perfectie vormen de basis van onze keuken."
Interessant voor jou
Gevulde paprika's
Dit gerecht bevat lekker veel groente en is een feestje op je bord. Het valt vast bij iedereen in de smaak!Mini-pizza van aubergine
Pizza ongezond? Niet bij dit recept met een gezonde twist. Deze mini-pizza's van aubergine zijn lekker als bijgerecht of tussendoortje.Volkoren plaatpizza
Ben je een pizza-liefhebber? Probeer dan deze volkoren plaatpizza met groenten en mozzarella. Het is lekker én gezond.