Frisse vis uit de oven met dille
Dit lekkere visgerecht bewijst dat zoutarm eten ook smaakvol kan zijn. Met pure ingrediënten zonder poespas tover je in een handomdraai een lichte maaltijd op tafel.
Ingrediënten
- 1 middelgrote zeebaarsfilet
- 3 theelepels fijngehakte dille
- 1/4 kopje citroensap
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 eetlepel vloeibare margarine of plantaardige olie
- Peper naar smaak
- Gerookte paprikapoeder naar smaak
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bakken
Smelt de vloeibare margarine of plantaardige olie in een pan of de magnetron. Meng dit met de dille, knoflook, peper en het citroensap in een kleine kom. Leg de zeebaarsfilet in een ovenschaal. Giet het dille-citroenmengsel er gelijkmatig overheen.
In de oven
Bak de zeebaars gaar in de oven in 20 tot 25 minuten. Het dillemengsel hoort een smakelijk, goudbruin laagje te hebben.
Serveren
Garneer de vis met wat verse dille. Serveer het als hoofdgerecht met bijvoorbeeld rijst, aardappelen, een knapperige salade of gegrilde groenten.
Interessant voor jou
Baskische kabeljauw
Ook dit Mediterrane visgerecht is een aanrader. Je maakt het met kabeljauw, tomaat, paprika en peterselie.Asperges met coquilles en wijndressing
Op zoek naar een luxe en lekker voorgerecht? Deze asperges met coquilles vallen vast goed in de smaak.Kabeljauw met mediterrane groenten
Zin in vis met een tropisch tintje? Probeer dan eens deze kabeljauw met mediterrane groenten. Het is lekker, simpel én gezond.