Kabeljauw met mediterrane groenten
Ben je een echte visliefhebber? Probeer dan dit heerlijke gerecht met kabeljauw, veel groenten en olijven. Met dit mediterrane recept kom je in een zomerse stemming!
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 400 gram kabeljauwfilet
- 3 eetlepels vloeibare margarine
- 1 ui
- 1 winterwortel
- 1 prei
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 courgette
- ½ citroen
- 3 eetlepels olijven
- peper
Minder zout? Olijven bevatten relatief veel zout. Je kunt ze ook weglaten.
Bereiding
Snijd de ingrediënten
Maak eerst alle groenten goed schoon onder de kraan. Snijd de ui in ringen en de courgette in plakjes. Snijd daarna de winterwortel, prei en paprika in reepjes. Tot slot snijd je de vis in grove stukken.
In de pan
Verhit de vloeibare margarine in een wok- of hapjespan. Bak de stukken vis gaar in ongeveer 6 minuten. Haal ze uit de pan en houd ze warm onder een voorverwarmd omgekeerd bord.
Roerbak de groenten op hoog vuur in dezelfde pan. Pers de citroen uit en snijd de olijven doormidden. Breng de groenten op smaak met het citroensap, de olijven en peper.
Voeg de vis toe en schep de ingrediënten voorzichtig om. Zorg dat alles nog even goed warm wordt. Serveer het gerecht daarna meteen.
Tip!
Vervang de kabeljauw door andere soorten witvis, zoals tilapia of pangasius. Je kunt ook kiezen voor vette vissoorten, zoals makreel of zalm. Die bevatten veel onverzadigde vetzuren.
Interessant voor jou
Baskische kabeljauw
Ben jij dol op vis? Zet dan ook deze Baskische Kabeljauw op je lijstje. Een zonnig feestje op je bord!Frisse vis uit de oven met dille
Deze zeebaars uit de oven is zoutarm, maar vol van smaak. Dit recept is gezond, lekker en snel klaar!Volkorenpasta met kokkels
Zin om de sterren van de hemel te koken? Probeer dan eens dit visgerecht van chef-kok Edwin Vinke.