Baskische kabeljauw
Heb je zin iets anders dan de standaard Hollandse pot? Dit Mediterrane recept met kabeljauw, tomaat, paprika en peterselie laat het zonnetje schijnen aan tafel.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 2 rode paprika's
- 1 gele paprika
- 3 tomaten
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 3 eetlepels olie of vloeibare margarine
- 1 eetlepel tomatenpuree
- peper
- 1 bosje peterselie
- 400 gram kabeljauw
- 800 gram krielaardappels
Bereiding
Snijden
Snijd de paprika's in repen en de tomaten in 4 partjes. Snijd de ui en knoflook fijn en de kabeljauw in 4 stukken.
Braden
Verhit de olie of vloeibare margarine in een braadpan en bak de ui zachtjes. Voeg de knoflook, tomaten en de paprika toe. Bak ze ongeveer 5 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree en peper toe. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken. Voeg de stukken kabeljauw toe en doe de deksel op de pan. Laat het gerecht in ongeveer 10 minuten gaar worden.
Kook intussen de krieltjes in een klein beetje water in 8 minuten gaar.
Serveren
Serveer de krieltjes en kabeljauw met groente op een bord. Garneer het gerecht met gehakte peterselie.
Tip!
Vervang de kabeljauw eens door andere soorten witvis, zoals pangasius of tilapia.
Interessant voor jou
Frisse vis uit de oven met dille
Dit visgerecht is om je vingers bij af te likken. Ook is het licht verteerbaar én zoutarm. Een heerlijke maaltijd die áltijd kan.Volkorenpasta met kokkels
Laat je kookkunsten zien met deze volkorenpasta met kokkels. Met dit visgerecht van van chef-kok Edwin Vinke haal je de Michelinsterren naar je eigen eetkamer.Kabeljauw met mediterrane groenten
Dol op kabeljauw? Zet dan ook dit recept voor kabeljauw met mediterrane groenten op je kook-lijstje.