Hartstichting.nl wordt geladen

Foto: Sanne Weverling fotografie

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ​1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • ½ bosje peterselie
  • 400 gram extra mager rundergehakt
  • 50 gram volkoren bloem of paneermeel van volkoren brood
  • 1 ei 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel tabasco of chilivlokken
  • peper

Bereiding

Warm de oven voor op 175 graden Celsius.

Het gehakt- en groentemengsel

Snijd de paprika's in kleine stukjes. Snijd de ui en peterselie fijn. Doe deze ingrediënten samen in een kom. Voeg het gehakt, het paneermeel/bloem, het ei, de tomatenpuree, de tabasco en de peper toe. Pers de knoflook uit boven de kom. Kneed het mengsel goed, zodat alle ingrediënten goed gemengd zijn.

Bakken maar

Druk het mengsel in een cakevorm en bak deze ongeveer 1 uur in de oven. Haal de vorm uit de oven. Laat het gehaktbrood even afkoelen en haal het daarna uit de vorm. Serveer het gehaktbrood op een schotel.

Tip!

Serveer het gehaktbrood met volkoren stokbrood voor een extra stevige bite.