Turkse (kip)hamburgers van de barbecue
De temperaturen beginnen te stijgen: het is tijd om de barbecue aan te steken! Deze Turkse (kip)hamburgers zijn lekker én snel te bereiden op de barbecue. Ideaal voor op een zonnige zomerdag.
Ingrediënten
Voor twee burgers
- 0,5 ui
- 1 eetlepel olie
- 0,5 teentje knoflook
- 1 theelepel ketoembar (gemalen korianderzaad)
- 1 theelepel djinten (gemalen komijn)
- 1 volkoren beschuitje
- 200 gram mager rundergehakt of kipgehakt
Bereiding
De voorbereiding
Snijd de ui in kleine blokjes en pers de knoflook. Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook goudbruin. Voeg de ketoembar en djinten toe en bak voor 1 minuut mee. Schep het uienmengsel in een bakje en laat het afkoelen. Verkruimel het beschuitje totdat je een soort paneermeel hebt.
Maak de (kip)hamburgers
Schep het gehakt in een grote kom en voeg het afgekoelde uienmengsel en het verkruimelde beschuit toe. Meng het geheel goed door elkaar en verdeel het gehakt in twee gelijke delen. Draai ballen van het gehakt en druk deze met je handpalm plat tot hamburgers.
Op de barbecue
Dek de hamburgers af met vershoudfolie totdat de barbecue warm is. Steek de barbecue aan en grill de hamburgers 8 tot 10 minuten. Serveer de hamburger op een volkorenbol of bij een lekkere salade.
Tip!
Garneer de hamburgers met wat pijnboompitten. Bak deze even kort aan in de koekenpan.
Gebruik je kipgehakt? Dit is vaak wat dunner. Het kan zijn dat je wat extra beschuit moet toevoegen om een goede hamburger te kunnen maken.
Interessant voor jou
Geroosterde bloemkool met knoflook-yoghurt dip
Op zoek naar een vegetarisch bijgerecht? Deze geroosterde bloemkool is lekker smaakvol dankzij de kruidenmix.Gegrilde ananas spiesen
Sluit je barbecue af met een tropisch toetje. Deze gegrilde ananas spiesen vallen vast goed in de smaak.Dipjes en smeersels voor bij de barbecue
Maak je barbecue af met deze dipjes en smeersels. Lekker op een stukje volkoren stokbrood!