Gegrilde ananas spiesen
Geef je barbecue een tropische twist met deze gegrilde ananas spiesen. Ze zijn lekker, snel én gezond. Serveer de ananas spiesen als toetje of als bijgerecht.
Ingrediënten
- 1 hele ananas
- 1,5 theelepel kaneel
- 8 satéprikkers
Bereiding
Voorbereiding
Steek de barbecue alvast aan. Snijd de schil van de ananas en snijd de ananas daarna in 8 gelijke stukken. Verwijder hierbij de harde kern aan de binnenkant. Prik in ieder stuk 1 satéprikker. Strooi de kaneel over de stukken ananas.
Op de barbecue
Leg de stukken ananas op de barbecue. Grill deze aan iedere kant totdat de grillstrepen goed te zien zijn. Serveer de ananas spiesen als bijgerecht of als toetje.
Tip!
Gebruik je houten satéprikkers? Laat deze dan vooraf minimaal 4 uur in water weken. Zo voorkom je dat ze vlam vatten op de barbecue.
Interessant voor jou
Geroosterde bloemkool met knoflook-yoghurt dip
Je kunt prima barbecueën zonder vlees. Met deze geroosterde bloemkool met dip kun je bij iedere barbecue aankomen.Dipjes en smeersels voor bij de barbecue
Maak je barbecue compleet met deze dipjes en smeersels. Er zit voor iedereen wat lekkers tussen.Turkse (kip)hamburgers van de barbecue
Deze Turkse (kip)hamburgers zijn lekker én snel te bereiden op de barbecue. Ideaal voor in de zomer!