Radijssalade
Friszoet met een bite: deze zomerse salade is perfect voor een zwoele zomeravond. Het is ook een lekker bijgerecht bij een Oosterse maaltijd.
Foto: Sanne Weverling fotografie
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 3 bosjes radijs
- ½ bosje peterselie
- 3 eetlepels sinaasappelsap
- 2 eetlepels olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 appel
Bereiding
Snijden
Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Hak de peterselie fijn. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
Dressing
Doe het sinaasappelsap met de olie, peterselie en mosterd bij elkaar in een kom. Klop dit tot een sausje.
Serveren
Schep de radijsjes, appel en de dressing door elkaar.
Tip!
Voeg een handje gehakte walnoten toe voor een extra crunch.
Interessant voor jou
Zomerse salade met avocado, zalm en garnalen
Deze frisse salade is rijkelijk gevuld en lekker. Hij staat in een handomdraai op tafel.Franse salade
Deze salade is een klassieker zonder poespas. Het recept zit boordevol groenten, lekker gezond dus!Paprikasalade met granaatappel
Deze salade zit boordevol vitaminen! Serveer het als bijgerecht, als gezonde lunch of op een volkorencracker.