Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • ​450 gram (zoete) aardappelen
  • olijfolie
  • 1 krop ijsbergsla
  • 50 gram rucola
  • 50 gram taugé
  • 150 gram peulen
  • 150 gram gerookte zalm
  • 8 grote gekookte garnalen met staart
  • 1 rijpe avocado (kleingesneden)
  • zwarte peper

Dressing:

  • 2 eetlepels limoensap
  • 2 eetlepels verse gehakte dille
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn
  • 2 eetlepels magere of halfvolle yoghurt

Bereiding

Bakken en koken

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Schil en snijd de aardappels in stukjes. Doe ze in een braadslede en besmeer ze met olijfolie. Bak de aardappels in 20 minuten gaar in de oven en haal ze eruit.

Kook de peultjes. Spoel ze daarna af onder koud water en laat ze goed uitlekken.

Bord opmaken

Snijd ondertussen de ijsbergsla in schijven. Verspreid ze over 4 borden. Was de rucola en leg deze met de helft van de taugé bovenop de ijsbergsla. Scheur de zalm in reepjes. Leg de peultjes, de aardappels en de reepjes zalm op de borden. Leg de garnalen en de avocado erbovenop.

Dressing

Meng het limoensap met het rijtwijnazijn, de gehakte dille, tomatenpuree en yoghurt in een kom. Is de dressing te dik? Voeg dan 1 of 2 eetlepels water toe. Druppel de dressing over de salade en garneer deze met taugé en geplette zwarte peper.

Tip!

Serveer de salade met ongezouten pinda's of sesamzaad.