Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

Basis

  • 50 gram havervlokken;
  • 150 gram blauwe bessen uit de diepvries;
  • 240 milliliter halfvolle melk;
  • 200 gram magere kwark naturel;
  • 2 eetlepels chiazaad;
  • 2 eetlepels honing;
  • 1 theelepel kaneel.

Toppings

  • 2 eetlepels 100% pindakaas;
  • 2 eetlepels ongezouten noten naar keuze.

Bereiding

Voorbereiden

Haal de blauwe bessen alvast uit de diepvries. Zo kunnen ze ontdooien.

Klaarmaken

Meng de havermout, het chiazaad en de kaneel met elkaar. Voeg daarna de melk, kwark en honing toe. Roer de ingrediënten door, zodat alles goed gemengd is. Verdeel het havermengsel in 2 gelijke delen. 

Zijn de blauwe bessen ontdooid? Prak deze fijn met een vork. Voeg de geprakte blauwe bessen daarna toe aan 1 deel van het havermengsel.

Pak 2 feestelijke glazen of potten. Doe hier een schepje van het bessenmengsel in en daarna een schepje van het havermengsel. Zo krijg je mooie laagjes. Eindig met het bessenmengsel. Bedek de overnight oats met een deksel en zet ze in de koelkast. Laat ze minimaal 3 uur in de koelkast staan.

Serveren

Haal de overnight oats uit de koelkast. Versier ze daarna met wat pindakaas, blauwe bessen en een eetlepel ongezouten noten. BSAHA, of eet smakelijk!

Dit gratis receptenboekje wil je hebben

Ons receptenboekje bevat heerlijke recepten die ook hartstikke gezond zijn. Vraag het receptenboekje direct aan!
Receptenboekje
  • Voedingswaarden per persoon

    • energie: 539 kcal;
    • vetten: 22,8 gram;
      • waarvan verzadigd: 3,9 gram;
    • koolhydraten: 49 gram;
      • waarvan suikers: 34,5 gram;
    • voedingsvezels: 8,5 gram;
    • eiwitten: 25,3 gram;
    • zout: 0,2 gram.

Over Ahlam Ouali

"Ik ben Ahlam Ouali: een erkend diëtiste, voedingsdeskundige en receptontwikkelaar met Marokkaanse roots. De liefde voor koken kreeg ik van jongs af aan mee van mijn moeder en oma. Als kind keek ik vaak toe hoe zij heerlijke gerechten bereidden. Toen ik ouder werd, gaf ik mijn eigen twist aan de gerechten. Ik ontdekte al snel dat de Marokkaanse keuken óók gezond kan zijn. Vanuit deze passie begon ik het Instagram-account 'marokkaansediëtist'. Hier deel ik wekelijks gezonde én makkelijke recepten."

Ahlam Ouali