Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

Basis

  • 250 gram zalm, blokjes;
  • 200 gram zilvervliesrijst;
  • 250 gram bimi (aspergebroccoli);
  • 100 gram komkommer;
  • 50 gram wortel;
  • 50 gram rode kool.

Saus

  • 2 eetlepels sojasaus (natriumarm);
  • 1 eetlepel honing;
  • 1 eetlepel geroosterde sesamolie;
  • ¼ theelepel appelazijn;
  • 1 theelepel knoflookpoeder;
  • 2 theelepels paprikapoeder;
  • 0,5 theelepel gember;
  • ¼ theelepel zwarte peper.

Toppings

  • 1 bosui;
  • 2 theelepels zwarte sesamzaadjes.

Bereiding

Bereid de zalm

Snijd de zalm in blokjes. Meng de zalmblokjes met de ingrediënten voor de saus. Laat dit ongeveer 30 minuten intrekken. Bak de zalm in ongeveer 15 minuten goudbruin in de airfyer op 185 graden. Draai ze na ongeveer 10 minuten om.

Bereid de rijst en groenten

Kook in de tussentijd de zilvervliesrijst volgens de uitleg op de verpakking. Stoom de bimi in 5 minuten (beet)gaar. Snijd de rauwkost en bosui intussen klein.

Serveren

Strooi wat zwart sesamzaad over de zalm. Heb je saus over? Dit kun je ook over de zalm doen. Serveer de zalm met de zilvervliesrijst, bimi, rauwkost en bosui. BSAHA, of eet smakelijk!

Dit gratis receptenboekje wil je hebben

Ons receptenboekje bevat heerlijke recepten die ook hartstikke gezond zijn. Vraag het receptenboekje direct aan!
Receptenboekje
  • Voedingswaarden per persoon

    • energie: 782 kcal;
    • vetten: 25,1 gram;
      • waarvan verzadigd: 4,8 gram;
    • koolhydraten: 95,2 gram;
      • waarvan suikers: 21,2 gram;
    • voedingsvezels: 9,3 gram;
    • eiwitten: 40,1 gram;
    • zout: 0,2 gram.

Over Ahlam Ouali

"Ik ben Ahlam Ouali: een erkend diëtiste, voedingsdeskundige en receptontwikkelaar met Marokkaanse roots. De liefde voor koken kreeg ik van jongs af aan mee van mijn moeder en oma. Als kind keek ik vaak toe hoe zij heerlijke gerechten bereidden. Toen ik ouder werd, gaf ik mijn eigen twist aan de gerechten. Ik ontdekte al snel dat de Marokkaanse keuken óók gezond kan zijn. Vanuit deze passie begon ik het Instagram-account 'marokkaansediëtist'. Hier deel ik wekelijks gezonde én makkelijke recepten."

Ahlam Ouali