Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 2 personen

Basis

  • 6 rijstvellen;
  • 75 gram kipfilet;
  • 50 gram wortel, julienne;
  • 50 gram rode bieten, julienne;
  • 4 radijsjes;
  • ¼ komkommer.

Saus kipfilet

  • 1 eetlepel honing;
  • 1 eetlepel olijfolie;
  • 0,5 limoen (sap);
  • 1 eetlepel sojasaus (natriumarm);
  • 1 teentje knoflook.

Pindasaus

  • 2 eetlepels 100% pindakaas;
  • 1 eetlepel sojasaus (natriumarm);
  • 1 eetlepel honing;
  • 200 milliliter melk.

Toppings

  • zwart sesamzaad;
  • eetbare bloemen (optioneel).

Bereiding

Bereid de kip en groenten

Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Meng in de tussentijd de knoflook, sojasaus, honing en limoensap in een schaaltje. Is de kip bijna klaar? Voeg dan de marinade toe en bak dit kort mee op hoog vuur. Zo wordt de kip 'plakkerig'. Snijd in de tussentijd alle groenten in reepjes.

Maak de pindasaus

Meng alle ingrediënten voor de pindasaus. Verwarm de saus in een klein steelpannetje. Wordt de saus te dik? Voeg dan wat extra melk toe. 

Vul de rijstbladen

Giet een beetje warm water uit de kraan in een diep bord. Leg hier een rijstvel in. Laat deze 1 tot 2 minuten zacht worden. Haal het rijstvel van het bord en vul met kip en groenten. Vouw het rijstvel daarna dicht. 

Serveren

Strooi wat zwarte sesamzaden over de springrolls. Serveer de springrolls met wat pindasaus. Je kunt eetbare bloemen toevoegen als extra feestelijke versiering. BSAHA, of eet smakelijk!

Dit gratis receptenboekje wil je hebben

Ons receptenboekje bevat heerlijke recepten die ook hartstikke gezond zijn. Vraag het receptenboekje direct aan!
Receptenboekje
  • Voedingswaarden per persoon

    • energie: 540 kcal;
    • vetten: 13,9 gram;
      • waarvan verzadigd: 4,1 gram;
    • koolhydraten: 81,9 gram;
      • waarvan suikers: 32,1 gram;
    • voedingsvezels: 4,1 gram;
    • eiwitten: 19,5 gram;
    • zout: 0,8 gram.

Over Ahlam Ouali

"Ik ben Ahlam Ouali: een erkend diëtiste, voedingsdeskundige en receptontwikkelaar met Marokkaanse roots. De liefde voor koken kreeg ik van jongs af aan mee van mijn moeder en oma. Als kind keek ik vaak toe hoe zij heerlijke gerechten bereidden. Toen ik ouder werd, gaf ik mijn eigen twist aan de gerechten. Ik ontdekte al snel dat de Marokkaanse keuken óók gezond kan zijn. Vanuit deze passie begon ik het Instagram-account 'marokkaansediëtist'. Hier deel ik wekelijks gezonde én makkelijke recepten."

Ahlam Ouali