Springrolls
Zin in een gezonde maaltijd in een verrassend jasje? Probeer dan deze feestelijke springrolls van diëtist en influencer Ahlam Ouali. Je vult de rijstbladen met ingrediënten die jij lekker vindt. Zo kun je eindeloos afwisselen met dit lekkere recept!
Ingrediënten
Voor 2 personen
Basis
- 6 rijstvellen;
- 75 gram kipfilet;
- 50 gram wortel, julienne;
- 50 gram rode bieten, julienne;
- 4 radijsjes;
- ¼ komkommer.
Saus kipfilet
- 1 eetlepel honing;
- 1 eetlepel olijfolie;
- 0,5 limoen (sap);
- 1 eetlepel sojasaus (natriumarm);
- 1 teentje knoflook.
Pindasaus
- 2 eetlepels 100% pindakaas;
- 1 eetlepel sojasaus (natriumarm);
- 1 eetlepel honing;
- 200 milliliter melk.
Toppings
- zwart sesamzaad;
- eetbare bloemen (optioneel).
Bereiding
Bereid de kip en groenten
Snijd de kipfilet in blokjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de kipfilet goudbruin. Meng in de tussentijd de knoflook, sojasaus, honing en limoensap in een schaaltje. Is de kip bijna klaar? Voeg dan de marinade toe en bak dit kort mee op hoog vuur. Zo wordt de kip 'plakkerig'. Snijd in de tussentijd alle groenten in reepjes.
Maak de pindasaus
Meng alle ingrediënten voor de pindasaus. Verwarm de saus in een klein steelpannetje. Wordt de saus te dik? Voeg dan wat extra melk toe.
Vul de rijstbladen
Giet een beetje warm water uit de kraan in een diep bord. Leg hier een rijstvel in. Laat deze 1 tot 2 minuten zacht worden. Haal het rijstvel van het bord en vul met kip en groenten. Vouw het rijstvel daarna dicht.
Serveren
Strooi wat zwarte sesamzaden over de springrolls. Serveer de springrolls met wat pindasaus. Je kunt eetbare bloemen toevoegen als extra feestelijke versiering. BSAHA, of eet smakelijk!
Dit gratis receptenboekje wil je hebben
Over Ahlam Ouali
"Ik ben Ahlam Ouali: een erkend diëtiste, voedingsdeskundige en receptontwikkelaar met Marokkaanse roots. De liefde voor koken kreeg ik van jongs af aan mee van mijn moeder en oma. Als kind keek ik vaak toe hoe zij heerlijke gerechten bereidden. Toen ik ouder werd, gaf ik mijn eigen twist aan de gerechten. Ik ontdekte al snel dat de Marokkaanse keuken óók gezond kan zijn. Vanuit deze passie begon ik het Instagram-account 'marokkaansediëtist'. Hier deel ik wekelijks gezonde én makkelijke recepten."
Interessant voor jou
Blueberry overnight oats
Probeer ook deze overheerlijke blueberry overnight oats. Dit recept van Ahlam Ouali ziet er feestelijk uit en staat zo op tafel!Zalmbowl met zilvervliesrijst en groente
Heb jij deze overheerlijke zalmbowl al geprobeerd? Dit recept van Ahlam Ouali staat in een handomdraai op tafel.Lekkere én simpele ramadan recepten
Genieten van nog meer ramadan-recepten van Ahlam Ouali? Op deze pagina staan ze op een rijtje!