Pasta pomodoro met groenten
Ben jij een grote pastaliefhebber? Probeer dan deze pasta met een gezonde twist! Het zit niet alleen boordevol groenten, maar bevat ook een flinke dosis vezels. Zo kun je zonder schuldgevoel smullen.
Ingrediënten
Voor 4 personen
- 450 gram volkoren penne;
- olijfolie;
- 400 gram mager gehakt;
- 1 rode ui;
- 1 courgette;
- 1 rode paprika;
- 1 teentje knoflook;
- 1 blik tomatenblokjes zonder toegevoegd suiker en zout;
- 1 blikje tomatenpuree;
- 100 gram cherrytomaten;
- basilicum;
- oregano;
- optioneel: chilipoeder.
Bereiding
Breng een grote pan met water aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
In de koekenpan
Doe wat olijfolie in een koekenpan. Bak het gehakt gaar op een rustig vuurtje. Snijd intussen de ui, courgette en paprika in stukjes. Is het gehakt gaar? Voeg de gesneden groenten dan toe in de koekenpan. Pers de knoflook fijn en voeg dit ook toe.
Is de groente gaar? Doe het blikje tomatenblokjes en het blikje tomatenpuree erbij. Snijd de cherrytomaten doormidden en doe dit bij de saus. Laat dit even pruttelen op het vuur.
Kruiden en garnering
Voeg wat gedroogde basilicum en oregano toe. Zo breng je de saus op smaak. Houd je van pittig eten? Dan kun je chilipoeder of chilivlokken toevoegen.
Meng tot slot de pasta door de saus. Schep het op 4 borden en leg een paar blaadjes verse basilicum op ieder bord. Eetsmakelijk!
Tip!
Heb je wat saus over? Dan kun je het invriezen en er nog een keer van eten!
Interessant voor jou
Caprese salade
Op zoek naar een voorgerecht of bijgerecht in Italiaanse sferen? Deze frisse caprese salade is supersimpel, maar erg lekker!Volkoren plaatpizza
Pizza ongezond? Deze volkoren variant met groenten niet! Gebruik jouw favoriete groenten om elke keer een verrassende pizza te maken.Vegetarische lasagne
Ben jij ook dol op lasagne? Probeer dan de gezondere, vegetarische versie van deze Italiaanse klassieker.