Hartstichting.nl wordt geladen

Ingrediënten

Voor 8 stuks

  • 260 gram courgette;
  • 220 gram cottage cheese;
  • 2 eieren; 
  • 30 gram amandelmeel;
  • 30 gram geraspte 30+ kaas;
  • 2 bosui;
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden;
  • 0,5 theelepel paprikapoeder;
  • 1 theelepel knoflookpoeder; 
  • 2 eetlepels olijfolie.

Sausje

  • 100 gram magere yoghurt;
  • 20 gram azijn;
  • 0,5 eetlepel mosterd (natriumarm);
  • 1 eetlepel limoensap;
  • 1 eetlepel Sriracha;
  • 0,5 theelepel knoflookpoeder;
  • 0,5 theelepel uipoeder;
  • 0,5 theelepel chilivlokken. 

Toppings

  • verse koriander;
  • chilivlokken.

Het recept gaat verder onder het formulier.

Jouw steun is hard nodig

Elke dag overlijden 106 mensen aan een hart- of vaatziekte. Ieder overlijden is er 1 teveel. Daarom steken wij tijd én geld in voorlichting en wetenschappelijk onderzoek. Zo werken we samen met diëtisten, zoals Ahlam, om mensen te helpen met gezonder eten. Met jouw steun kunnen we doorgaan met dit soort samenwerkingen. Help je mee met een donatie?

Steun voorlichting voor een gezond hart

Kies een bedrag

Op welke manier wil je betalen?

Steun voorlichting

voor een gezond hart

Sara

Bereiding

Maak de fritters

Rasp de courgette en knijp het vocht eruit. Laat de cottage cheese uitlekken in een vergiet. Snijd in de tussentijd de bosui fijn. Doe de courgette, cottage cheese, eieren, amandelmeel, geraspte kaas en bosui in een kom. Voeg ook alle kruiden toe. Meng alle ingrediënten goed met elkaar. Vorm 8 pasteitjes van het mengsel. 

In de pan

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan. Bak de fritters goudbruin in ongeveer 5 minuten. Draai ze na 2,5e minuut voorzichtig om.

Serveren

Meng in de tussentijd de ingrediënten voor het sausje. Serveer de fritters met het sausje en wat verse koriander en chilivlokken. BSAHA, of eet smakelijk!

  • Voedingswaarden per persoon

    • energie: 541 kcal;
    • vetten: 37 gram;
      • vaarvan verzadigd: 8,1 gram;
    • koolhydraten: 12 gram;
      • waarvan suikers: 10 gram;
    • voedingsvezels: 5,6 gram;
    • eiwitten: 34,7 gram;
    • zout: 1,6 gram.

    De voedingswaarden zijn met de saus.

Over Ahlam Ouali

"Ik ben Ahlam Ouali: een erkend diëtiste, voedingsdeskundige en receptontwikkelaar met Marokkaanse roots. De liefde voor koken kreeg ik van jongs af aan mee van mijn moeder en oma. Als kind keek ik vaak toe hoe zij heerlijke gerechten bereidden. Toen ik ouder werd, gaf ik mijn eigen twist aan de gerechten. Ik ontdekte al snel dat de Marokkaanse keuken óók gezond kan zijn. Vanuit deze passie begon ik het Instagram-account 'marokkaansediëtist'. Hier deel ik wekelijks gezonde én makkelijke recepten."

Ahlam Ouali